Productie van de ThuisTheatervoorstelling CHOPIN. (2005)

Door actrice Yvonne van den Hurk en pianist Alexander Drozdov.


In opdracht van de Kidsfactory(2004/2005)

TV-commercial voor AT5.

Bekijk de video op YouTube


In opdracht van Platform Amsterdam Samen Campagne: Wat doe JIJ voor de stad? (2005/2006/2007)

Naar eigen idee en invullinguitgedragen en ondersteund door de stad Amsterdam.

3 x 6 portretten van vrijwilligers uit de stad Amsterdam op film en in print.

Bekijk de video op YouTube


"Ik ben Riny van den Broek uit Zuidoost. Ik ben office manager bij een bank. Daarnaast organiseer ik vrijwilligersprojecten, zoals paardrijden met gehandicapten. Als je die mensen ziet genieten, weet je waarvoor je het doet." "Ik ben Mary van der Made-Yeun. Ik ben oud-lerares. In het Chinees centrum Wa Lai in Oud-Zuid geef ik Nederlandse en Chinese taalles aan kinderen en ouderen. Want taal is de sleutel tot integratie." "Ik ben Orphé Niekoop uit Osdorp. 's Ochtends werk ik. Daarna vang ik thuis kinderen op uit de buurt. Ze krijgen eten, doen hun huiswerk, en praten over problemen. Ik geef ze een huis en spreek ouders daarnaast aan op hun verantwoordelijkheid." "Ik ben Piet Hacquebard. Ik organiseer bingo en biljarten voor ouderen in Westerpark. Dat is nodig, want zo hebben ze een doel en komen ze onder de mensen." "Ik ben Gilbert Florida Hamel uit Amsterdam Zuidoost. In mijn vrije tijd run ik buurthuis 't Boeit voor jongeren. Ik probeer daar hun talenten te ontdekken en ze een uitzicht te geven op een goede toekomst." "Ik ben Anush Avetisyan, journaliste. In Geuzeveld-Slotermeer leer ik vrouwen hun practische, administratieve en financiĆ«le problemen op te lossen. Zo worden ze zelfstandig, onafhankelijk en geestelijk sterk." "Ik ben Marleen Munniksma, voorzitster van de Vrienden van het Beatrixpark in Zuideramstel. Rondom het park rukt de bebouwing steeds meer op, daarom zet ik me in om het openbare groen te behouden." "Ik ben Dror Cohen Rapoport. Ik ben één van de vele visueel gehandicapten in Oost/Watergraafsmeer. Amsterdam is voor ons vol hindernissen. Daarom zet ik me in om de buurt bereikbaar te maken." "Ik ben Usha Bisoen uit de Van der Kunbuurt. Ik organiseer straatfeesten en theedrinken met de buurt. Alleen samen maken we de buurt veilig en gezellig."

Campagne Wat doe JIJ voor de buurt?(2005)

In opdracht van stadsdeel Oost/Watergraafsmeer.

6 portretten van vrijwilligers uit stadsdeel OWGM in print (posters en kalender).Campagne Wat doe JIJ voor de buurt?(2006)

In opdracht van stadsdeel Centrum.

6 portretten van vrijwilligers uit stadsdeel Centrum in print.


"Ik ben Benjamin Kuitenbrouwer en doe eindexamen VWO. Bij Circus Elleboog leer ik kinderen van acht tot twaalf jongleren en acrobatiek. Op deze manier kan ik iets terugdoen voor Elleboog, want ik heb er zelf als kind ook veel plezier gehad. En zonder vrijwilligers geen circus elleboog." "Ik ben Ellen Kok. Vroeger was ik coupeuse. Nu ben ik vrijwilligster bij de Stichting Ontmoetingsruimte Ouderen Jordaan (SOOJ). Daar organiseer ik onder andere klaverjasmiddagen en rommelmarkten. En ik spring bij als het nodig is. Zo kom je nog eens je huis uit en beleef je plezier samen met andere ouderen." "Ik ben Hein Hoefnagels, gepensioneerd muziekproducent. Ik fiets met blinden op een tandem, zodat zij ook kunnen genieten van Amsterdam en omgeving. Daarnaast zet ik me onder meer in woonbelangen van ouderen in de Jordaan bijstichting BOJ in het Claverhuis." "Ik ben Krzysztof Dobrowolski, kunsthistoricus. Daarnaast geef ik, vanuit het COC aan de Rozenstraat, voorlichting op middelbare scholen over homoseksualiteit. Het is heel nuttig om hierover kennis en acceptatie te kweken. Leerlingen krijgen zo een genuanceerder beeld over seksuele diversiteit." "Ik ben Mariet Doorten, vrijwilligster bij het Verzetmuseum. Wij organiseren historische wandelingen door de Plantagebuurt. Schoolkinderen maken kennis met het Auschwitz-monument in het Wertheimpark en de Hollandse Schouwburg. Ze leren over het Verzet en de verschrikkingen van de oorlog. Zo blijft de geschiedenis levend." "Ik ben Monique Wolff. In buurthuis de Witte Boei begeleid ik als vrijwilligster een multiculturele kookgroep. Ook maken we uistapjes door Nederland. Allochtone vrouwen komen hierdoor hun huis uit. Het is goed om het land te kennen waar je woont."

Vrijwilligersboekje stad Amsterdam: verzamelbundel. (2008)

Met 36 portretten + interviews uit de campagne 'Wat doe jij voor de stad?'.


XXXtra Dienst, 6-delige televisieserie voor AT5 (2007)

Ontwikkeld in samenwerking met de Vrijwilligers Centrale Amsterdam (voorjaar/zomer).

Bekijk de video op YouTube


In opdracht van de Vrijwilligerscentrale Amsterdam (VCA) (2008)

Voorlichtingsfilm (DVD + internet) over vrijwilligerswerk voor allochtone vrouwen, genaamd: 'Kracht van vrijwilligerswerk: onbetaalbaar'

Bekijk de video op YouTube


In opdracht van de Vrijwilligerscentrale Amsterdam (VCA) (2009)

Voorlichtingsfilm (DVD & internet) over maatschappelijke stages.


Tramcommercial over maatschappelijke stages (35 sec) (2010)

Bekijk de video op YouTube